Shanghai Bright Packaging Materials Co., Ltd
Rumah > Berita > Kandungan
Tiga Faktor Yang Mempengaruhi Keputusan Ujian Tegangan Daripada Pita Rokok Rokok
- Aug 22, 2017 -

Tiga Faktor Yang Mempengaruhi Keputusan Ujian Tegangan Pita Rokok Rokok

Setiap jenis Pita Rokok Rokok sebelum pelancaran pelbagai hartanah harus diuji dan disahkan dengan ketat. Dari sudut percubaan, kesan ujian Tekan Rokok Tape adalah banyak faktor, sebagai tambahan kepada faktor dalaman, terdapat beberapa faktor luaran. Teknologi Qianghui dari proses operasi, pemprosesan data, operasi personel untuk menganalisis tiga aspek ujian tensil Rokok Tear Tape.

Pengaruh proses pengesanan pada ujian tegangan pada Tape Rokok Rokok

Dalam ujian tegangan pada Tape Tear Rokok, perubahan kelajuan tegangan, tingkah laku mekanikal juga akan berubah. Di bawah keadaan biasa, kadar tegangan tegasan cepat dan kekuatan tegangan meningkat, dan pemanjangan pada rehat akan dikurangkan. Kerana Tape Rokok Rokok adalah bahan viskoelastik, proses kelonggaran dayanya berkait rapat dengan kelajuan ubah bentuk.

Relaksasi tekanan memerlukan kursus masa. Apabila suhu rendah diregangkan, rantaian molekul dipindahkan dan disusun semula, dan pita pelekat mempamerkan ketangguhan. Kekuatan tegangan berkurangan dan pemanjangan pada peningkatan putus. Pada kelajuan tinggi, Pergerakan tidak dapat bersaing dengan kecepatan kekuatan luar, Rokok Tipe Rokok menunjukkan tingkah laku rapuh, menunjukkan peningkatan kekuatan tarik, pemanjangan pada rehat. Hanya apabila kelajuan tegangan sama, data ujian adalah setanding.

Untuk bahan-bahan yang tidak dikenali, sebelum ujian formal diramalkan untuk meramalkan beban dan kelajuan yang sesuai, dan sebagainya, bersedia untuk ujian formal.

Kesan Pemprosesan Data pada Ujian Ketegangan Tape

Pemprosesan data merupakan bahagian penting dalam keseluruhan proses ujian, dan oleh itu mempunyai hubungan rapat dengan ketepatan keputusan ujian.

Sekarang kebanyakan mesin pengujian bahan oleh kawalan komputer, pemprosesan data telah diprogramkan, tetapi beberapa data atau bergantung pada pengujian tiruan dan perhitungan. Seperti saiz sampel, perubahan anjakan, pengiraan pemanjangan.

Pemprosesan data mengambil prinsip pembulatan, berdasarkan ralat pengukuran, data yang diukur atau dihitung dipintas ke bilangan bit yang diperlukan, bilangan bit yang akan dibulatkan (atau ditinggalkan).

Kesan Pengendalian Personel pada Ujian Tegangan Pita Rokok Rokok

Seluruh proses ujian dijalankan di bawah operasi manusia dan kawalan, dan faktor manusia tidak dapat tidak mempengaruhi keputusan ujian. Walaupun pengalaman yang baik dan serius bagi orang uji kaji untuk melakukan ujian, setiap ujian data tidak akan sama persis. Faktor manusia yang berkaitan dengan pensampelan, proses penyediaan sampel, pengendalian sampel, proses ujian, pemprosesan data dan sebagainya. Adakah ujian perbandingan, lebih baik mengendalikan orang yang sama untuk memastikan kesimpulan yang betul.

Melalui analisis di atas, dari sudut percubaan, kesan ujian Tensile Rokok Tape adalah banyak faktor, di samping faktor dalaman, terdapat persekitaran ujian, peralatan uji, persiapan sampel dan pemprosesan, operasi, pemprosesan data, personel faktor operasi. Antara faktor luaran ini adalah aspek objektif, seperti suhu, kelembapan, dan sebagainya, beberapa aspek subjektif, seperti operasi kakitangan, faktor-faktor ini akhirnya akan mempengaruhi keputusan ujian.

Ia adalah mungkin untuk mengeluarkan ujian dan keputusan ujian yang sama untuk jenis Rokok Tear Rokok yang sama. Perlu diambil kira dan secara ketatnya mengawal faktor-faktor luaran yang berkaitan dengan ketepatan data ujian, terutama faktor luaran aspek subjektif. Dengan perbandingan, ketekalan dan ketepatan. Oleh itu, kakitangan ujian mesti mempunyai tanggungjawab yang tinggi, pelaksanaan ujian piawai dan prosedur operasi yang ketat, pengujian harian pengujian tegangan harian dan peralatan lain harus memperhatikan penyelenggaraan, operasi dan penentukuran diri, untuk memastikan bahawa eksperimen berada dalam keadaan baik, untuk mendapatkan data ujian yang tepat.