Shanghai Bright Packaging Materials Co., Ltd
Rumah > Berita > Kandungan
Prinsip Rekaan Pembungkusan Tiga Kotak Rokok
- Nov 06, 2017 -

Prinsip reka bentuk pembungkusan tiga Rokok Peti
Ketahui langkah-langkah reka bentuk Kotak Rokok, lihat pembungkusan kreatif yang begitu banyak di luar negara atau pilih produk pembungkusan Kotak Rokok kegemaran anda. Pertama sekali Reka bentuk pembungkusan Kotak Rokok bukan kerja tampuk geometri. Bukan imaginasi imajinatif. Sebabnya ialah dalam prinsip-prinsip reka bentuk Kotak Rokok, pakej sederhana dan kecil paling baik dibentuk dari satu helai kertas untuk mengurangkan jumlah melekat dan bergabung. Langkah seterusnya adalah prinsip reka bentuk pembungkusan yang lebih spesifik
Saya akan menggambarkan prinsip reka bentuk pembungkusan Peti Rokok dari tiga perspektif yang berbeza termasuk reka bentuk keseluruhan, reka bentuk struktur, dan reka bentuk menghias.
Pertama, prinsip reka bentuk keseluruhan
1. Reka bentuk keseluruhan harus memenuhi tabiat pengguna terlebih dahulu mengamati pelapis utama kotak Rokok Kotak ketika memutuskan untuk membeli.
2. Bertemu dengan produk Kotak Rokok sendiri untuk memberi pengguna impak yang paling visual semasa memaparkan tingkap, memaparkan rak dan aktiviti promosi lain.
3. Untuk memenuhi majoriti pengguna dengan hak untuk membuka tabiat Rokok Kotak. Berikut adalah penjelasan yang sedikit, hak untuk membuka kotak Kotak Rokok merujuk kepada kotak dunia dan kotak paparan. Tetapi merujuk kepada kotak jenis buku (tidak pasti tentang industri pembungkusan sebagai kotak flip) dan kotak lipat. Sama seperti perasaan membalikkan buku.
Kedua, prinsip reka bentuk struktur
1. Lipat Penyambung Peti Rokok perlu dilampirkan pada panel belakang, khususnya, ke panel akhir yang boleh terpaku ke panel belakang, dan secara umumnya tidak ke panel depan atau panel akhir yang boleh terikat ke panel depan .
2. Perlindungan Peti Rokok hendaklah dilampirkan ke panel belakang.
3. Bas utama Kotak Rokok biasanya dilampirkan ke panel depan. Dengan cara ini, apabila pengguna melihat dengan jelas pada pakej Peti Rokok, tiada kecacatan penampilan kerana sambungan atau ketidakselesaan pickup kandungan yang disebabkan oleh membuka kotak penutup ke belakang tidak dipatuhi.
Kotak parfum Ketiga, prinsip reka bentuk menghias
Hiasan asal bermaksud "perkakas atau rupa barang" "pengubahsuaian" (dari Kamus Xinhua)
Upholsteri utama adalah yang pertama kali ditunjukkan kepada pengguna
1. Reka bentuk hiasan utama Kotak Rokok perlu direka bentuk di plat depan atau penutup Kotak Rokok, menunjukkan bahawa teks dan reka bentuk corak kecil pada plat akhir atau plat belakang.
2. Apabila Kotak Rokok hendak didirikan, pelapis hendaklah mengambil kira kedudukan tutup atas dan bawah. Grafik keseluruhan adalah dengan penutup, bawah ke bawah, dan kedudukan terbuka di atas, seperti pakej minyak wangi di sebelah kanan.
3. Apabila pakej Kotak Rokok perlu dipaparkan secara mendatar, permukaan menghias perlu mempertimbangkan kebiasaan pengguna menggunakan tangan kanan untuk membuka keseluruhan grafik dengan bahagian kiri, kanan dan kedudukan terbuka pada hujung kanan.
Untuk merumuskan tiga prinsip reka bentuk ini adalah untuk membolehkan pengguna untuk mewah, tetapi juga untuk membolehkan pengguna menggunakan dengan lancar. Reka bentuk pembungkusan Peti Rokok tidak membenarkan pengguna kelihatan tidak selesa, dengan tidak selesa.
Kita dapat melihat bahawa Kotak Rokok dalam angka di atas mempunyai kotak jenis kotak buku untuk pengguna untuk dijemput. Pada masa yang sama, Kotak Rokok ini bukan sahaja merangka draf reka bentuk kotak luar, tetapi juga membuat dokumen reka bentuk bagi setiap kotak individu yang memegang ladu. Keseluruhan warna reka bentuk selesa dan menambah banyak warna kepada produk.