Shanghai Bright Packaging Materials Co., Ltd
Rumah > Berita > Kandungan
Peranan Kertas Rokok
- Jun 02, 2017 -

Kertas Tipping Rokok Peranan kertas rokok, 20 tahun yang lalu, kertas rokok hanya memainkan peranan utama dalam rokok tembakau yang dibungkus 5000-6000 / min, menjadikannya tembakau yang kuat. Memandangkan pelaksanaan peraturan mengenai had tar di Eropah, kebolehtelapan dan mudah terbakar kertas rokok telah menjadi penunjuk kualiti utama. Oleh itu, kedua-dua petunjuk kualiti telah menjadi inti dari mana-mana spesifikasi teknikal kertas rokok. Hari ini, kertas rokok mesti penuh dengan pelbagai fungsi, seperti untuk memenuhi keperluan rasa pada masa yang sama, juga harus menjadi imej jenama untuk memberikan sokongan penampilan yang indah. Di samping itu, Amerika Syarikat memerlukan rokok tanpa api (kebakaran), jelas, ini adalah keperluan yang lebih unik. Reka bentuk rokok dimaksudkan untuk aspirasi dan menderita dari perokok. Menurut undang-undang terbaru di New York, rokok tidak boleh menyala apa-apa barang lain di dalam bilik, sebaik sahaja sedutan itu mesti segera dipadamkan. Walau bagaimanapun, Jabatan Bomba Negara New York, yang bertanggungjawab untuk menetapkan piawaian kebakaran, belum lagi membangunkan sebarang standard ujian dan kriteria kelayakan. Tarikh akhir untuk kemasukan undang-undang adalah 1 Januari 2003, dan tempoh peralihan adalah 180 hari.

Pereka rokok mempunyai banyak program untuk mengurangkan kecenderungan rokok. Rumus tembakau itu sendiri dan geometri rokok mempunyai kesan penting terhadap kecenderungan rokok untuk api, tetapi mengubah reka bentuk rokok boleh menyebabkan perhatian pengguna. Oleh itu, industri rokok lebih suka dilihat secara visual, Boleh diterima mengubah rokok. Kertas rokok adalah penyelesaian pilihan untuk memenuhi prasyarat ini, dan penyelesaian kertas rokok juga terlibat dalam semua aspek.

1, untuk menghapuskan kebakaran

Kertas Tipping Rokok Kertas rokok yang kedap udara dengan kebolehtelapan serapan yang tidak seragam tanpa lubang seragam (4 hingga 10 cu) dapat mengurangkan kecenderungan pencucuhan ke tahap yang diinginkan, yang mengandungi pelbagai jumlah pembakaran dan retardan api yang berbeza. Kelemahan pendekatan ini adalah bahawa jumlah gas serombong sangat meningkat, yang harus diimbangi oleh ventilasi penapis yang tinggi, dan kosnya tinggi dan ciri bau rokok berubah.

Printsolution menyediakan pelbagai kaedah untuk mengawal kecenderungan untuk menyala. Dengan memilih lebar jalur yang sesuai, jarak pita dan jumlah kalis api digunakan untuk mencapai pelarasan yang baik. Rasa aditif yang digunakan untuk mengawal kadar pembakaran mesti disahkan oleh pengguna dan mestilah tidak toksik. Beban dan kos akan memberi kesan kepada aplikasi besar-besaran program ini, di samping itu terdapat penyelesaian proses dalam talian, iaitu, apa-apa program yang digunakan pada mesin kertas. Percubaan industri berskala kecil telah mengesahkan kelayakan memohon peralatan, dan penggunaan ujian rokok bergulir kertas menunjukkan ciri yang dapat mengawal kecenderungan kebakaran dan dapat ditingkatkan dengan cara yang diinginkan.

Industri tembakau Eropah juga menghadapi cabaran baru, iaitu, sejak 1 Januari 2004, semua rokok yang dihasilkan dan dijual di EU mesti mematuhi keperluan baru untuk jumlah maksimum ramuan: Tar: 10mg, nikotin: 1mg (sebelumnya tidak dinyatakan), C0: 10mg (sebelum ini tidak dinyatakan); menjelang tahun 2007, semua yang dihasilkan di EU dan eksport ke negara bukan Eropah, rokok mesti memenuhi piawaian baru ini. Setiap pengeluar rokok Eropah sedang mengkaji subjek ini, baik dalam pembinaan barisan pengeluaran yang berbeza, berada dalam reka bentuk produk yang berbeza, dari resipi kumpulan daun kepada peningkatan struktur rokok. Penggunaan ventilasi penapis menjadikannya mudah untuk menyesuaikan jumlah tar ke tahap yang dikehendaki, dan untuk melaraskan jumlah c0 ke tahap yang terhad, pelarasan tambahan mesti dibuat, termasuk pelarasan untuk spesifikasi kertas rokok (kebolehtelapan udara dan perbaikan pembakaran) Program Perisian yang mensimulasikan interaksi pelbagai komponen rokok, seperti alat yang dibangunkan oleh firma penyelidikan, dapat mengurangkan jumlah ujian untuk mengurangkan gas serombong.

2, dan rokok berwarna palsu, untuk bertarung

Rokok palsu, terutamanya di Timur Jauh, mempunyai kecenderungan untuk menyebar. Sesetengah rokok kecil yang tersembunyi di dalam tabung asas biasanya menghasilkan rokok tiruan ini, dan dalam sesetengah kes ini rokok palsu hampir benar dan palsu. Rokok tiruan ini sukar difahami sebagai wang palsu. Salah satu cara untuk mengenal pasti asal-usul dan mengenal pasti produk tulen adalah untuk membuat tanda air pada kertas wang kertas atau kertas rokok. Dari sudut pandangan teknikal, mana-mana produk boleh disalin, tetapi menyalin tera air khas lebih sukar dan kos pengeluaran lebih tinggi. Penggunaan watermark, pengguna sendiri boleh membezakan produk yang benar dan palsu.

Noda juga menjadi masalah bagi pengilang rokok untuk sakit kepala. Pengeluaran rokok, penyimpanan dan penjualan rokok di suhu tinggi dan iklim lembap, selepas penyimpanan untuk jangka masa yang singkat di rak, cenderung mempunyai beberapa tempat di permukaan kertas rokok, yang disebabkan oleh pemindahan bahan tembakau dan wangian. Ini disebabkan oleh pemindahan bahan-bahan tembakau dan perisa pada pembentukan bintik-bintik coklat dan bintik-bintik gelap, akan membuat pengguna tersilap percaya bahawa rokok dengan noda ini tidak bersih, atau asap kedua, dan produk itu tidak segar dalam kesimpulan . Penyelesaiannya adalah untuk melapikan kertas rokok secara on-line atau luar talian dengan lapisan bahan yang tidak dapat dipertahankan untuk memperlahankan proses penyusupan. Titik-titik ini dapat dikenalpasti dengan kromatografi gas / spektrometri massa, karena memahami sifat bintik-bintik adalah prasyarat untuk merancang kertas rokok anti-osmotik.

3, mengurangkan masalah asap rokok

Kertas Tipping Rokok Pengeluaran gas serombong sampingan adalah sangat kompleks dengan sendirinya, dan tidak ada standard pengukuran yang konsisten untuk industri tembakau dan pengurusan, dan boleh diukur atau diukur sebagai bahagian yang dapat dilihat dari gas serombong. Dalam 20 tahun yang lalu, industri rokok telah berminat untuk menyelesaikan masalah politik dan masalah operasi rokok gas serombong rendah. Industri tembakau telah membuat segala usaha untuk menyenangkan bukan perokok tanpa mengurangkan kualiti produk rokok. Borang - rokok gas serombong rendah untuk kertas rokok tunggal dan berganda. Keputusan eksperimen menunjukkan bahawa struktur gulungan lapisan dua adalah lebih baik daripada struktur lapisan tunggal, dan pembungkusan khas berasaskan garam magnesium (digabungkan dengan kebolehtelapan udara yang rendah dan kelantangan yang tinggi) adalah komponen utama kertas rokok untuk mengurangkan sidestream asap. Walau bagaimanapun, dalam hal mengekalkan ciri-ciri rasa yang sama, penggunaan reka bentuk gas serombong rendah dan bukannya reka bentuk rokok biasa masih menjadi keajaiban industri rokok yang akan disiapkan.