Shanghai Bright Packaging Materials Co., Ltd
Rumah > Berita > Kandungan
Kaedah Pembungkusan Rokok Keras
- Jun 02, 2017 -

Kotak Rokok Kaedah pembungkusan pek rokok keras didapati efektif untuk digunakan sebagai mesin pembungkusan untuk mengeluarkan satu pek rokok yang terdiri daripada badan kartrij dan sebuah perumahan yang dibuang secara kasar sehubungan dengan badan kartrij, di mana dua sisi atau sisi yang lebih kecil Terdiri daripada dua pasang sisi longitudinal, yang bertindih dan terpaku bersama.

Dalam mesin pembungkusan konvensional, proses pembuatan berterusan kes rokok berterusan adalah menghantar pembungkus dadu dan setiap kumpulan rokok dibalut dengan selembar kertas bersama dalam arah pertama yang telah ditetapkan di sepanjang arah arahan A, dalam setiap kumpulan rokok sekitar bahan akan secara beransur-ansur melipat ke tahap tertentu yang dibuat daripada paket produk separa siap, iaitu, satu sisi setiap pasangan sisi membujur rokok di pinggir dari kotak yang belum selesai dan permukaan depan penutup menonjol dan yang lain sebelah setiap pasangan dibengkokkan pada sudut tepat. Paket separuh siap dipindahkan sepanjang laluan pertama ke stesen pemindahan di negeri ini, dan sisi membujur mereka diletakkan secara melintang. Melalui peranti pemindahan, setiap muka akhir paket dipisahkan secara aksial dan peranti pemindahan disusun untuk menyebarkan Arah pemakanan pertama dan bergantian bergerak ke arah kedua melintang ke arah pertama.

Kotak Rokok Selepas itu, masing-masing paket separuh siap diposisi semula supaya setiap sisi membujur masing-masing selari dengan arah kedua dan paket-paket itu diarahkan ke laluan kedua, yang meluas melalui stesen pelekat di mana gam bertindak pada bahagian yang dipilih, Dan kemudian melalui stesen lipat, di mana bahagian menonjol ke dalam bengkok pada sudut yang tepat dan berpegang pada sisi dilipat depan, jadi selesaikan kes rokok.

Secara tradisinya, pemindahan setiap paket dari laluan pertama ke laluan kedua dicapai dengan melampirkan akhir kotak dan tudung pada masa yang sama dan dengan itu memohon kekangan tegar pada pek rokok separuh siap, pertama kerana Blank bertentangan cenderung untuk kembali ke keadaan pesawat asal mereka dan tidak dapat disapu oleh gam yang digunakan pada titik-titik di bahagian dalam badan kotak, dan penutupnya tidak dibuka sepenuhnya dan tidak boleh dibuka di mana-mana bahagiannya. Terima gam.

Kotak Rokok Kaedah yang digariskan di atas menunjukkan beberapa kelemahan, terutamanya kerana pemindahan paket antara jalan pertama dan kedua, kerana peranti pemindahan agak lambat berbanding dengan penghantar yang sepadan dan cenderung berada dalam cara yang jelas tidak berterusan untuk menarik satu rokok , sekurang-kurangnya tidak membuat operasi pemindahan lebih cepat. Di samping itu, kerana operasi sekejap, peranti pemindahan rosak ini tidak dapat melebihi kelajuan keluaran maksimum yang diberikan, kerana di luar reka bentuk kelajuan maksimum, yang disebabkan oleh getaran, akan merosakkan struktur dan kebolehpercayaan keseluruhan mesin.

Ia merupakan objek dari rekacipta ini untuk menyediakan satu kaedah pembungkusan yang tidak terjejas oleh kelemahan yang disebutkan di atas.

Kotak Rokok Kaedah pembungkusan kes rokok keras yang mencipta mencapai matlamat ciptaan ini, masing-masing mempunyai badan kartrij, tudung, kedudukan tudung bersatu dengan badan kotak pada paksi longitudinal pertama paket Dan sebelah membujur selari dengan paksi pertama yang menonjol secara melintang dari permukaan depan badan kartrij dan permukaan depan penutup. Secara khususnya, kaedah ini merangkumi langkah memberi makan satu paket di sepanjang jalan suapan yang telah ditetapkan terlebih dahulu dan hala tuju suapan yang telah ditetapkan terlebih dahulu, kedua-dua belah longitudinal yang bersesuaian bagi setiap pek berserenjang ke arah pertama; dari jalan pengangkutan pertama ke laluan suapan yang telah ditetapkan sebelumnya; satu langkah mengangkut paket dalam arah kedua di sepanjang jalan kedua, sisi bujur yang sama bagi setiap pek selari dengan arah kedua, urutan langkah. Satu langkah tambahan melampirkan pelekat pada setiap bahagian sisi sampingan dan tambahan langkah membongkok muka sampingan pada sudut yang betul berkenaan dengan permukaan hadapan yang sepadan; dicirikan di mana pemindahan dari laluan umpan pertama ke laluan umpan kedua Proses ini dilakukan dengan memutar paket 90 ° tentang paksi kedua masing-masing berserenjang ke permukaan depan, dan proses pemindahan terdiri daripada penggunaan tangkapan kepala yang bergerak antara jalan pertama dan kedua Proses tambahan untuk memegang kotak rokok dan penutup, dan peranti yang membolehkan badan kotak dan penutup yang sepadan untuk disambungkan secara tegar ke satu sama lain