Shanghai Bright Packaging Materials Co., Ltd
Rumah > Berita > Kandungan
Analisis Mengenai Industri Pembungkusan Kertas Aluminium Rokok Aluminium China
- Jun 16, 2017 -

Analisis mengenai industri pembungkusan kertas Kerajang Aluminium Rokok China

Produk pembungkusan terutamanya dibahagikan kepada Pembungkusan Kemasan Aluminium Foil Rokok, pembungkusan plastik, pembungkusan logam dan produk pembungkusan kaca empat kategori, di mana pembungkusan kertas Aluminium Foil Rokok kerana pelbagai kos yang rendah, pengendalian mudah, penyimpanan mudah dan kelebihan kitar semula, pembungkusan paling besar salah satu bentuk.

Dengan peningkatan teknologi dan teknologi pengeluaran, produk pembungkusan aluminium foil rokok telah dapat menggantikan pembungkusan kayu, pembungkusan plastik, pembungkusan kaca, pembungkusan aluminium, pembungkusan keluli, pembungkusan logam dan bentuk pembungkusan lain, penggunaan lebih banyak dan lebih luas . Pembungkusan aluminium foil rokok boleh dikitar semula, ciri-ciri hijau, tetapi juga sejajar dengan arah perkembangan ekonomi pekeliling.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, nilai pengeluaran pembungkusan kerajang aluminium global yang mencatatkan pertumbuhan tahun demi tahun, telah menjadi bahan pembungkusan terbesar di dunia. Ekonomi negara 42 sektor industri, industri pembungkusan telah dinaikkan ke tahap ke-14. Di antaranya, subsektor pembungkusan kerajang aluminium rokok menyumbang perkadaran keluaran dalam tempoh lapan tahun berturut-turut bertahan pada kira-kira 30%, kadar sumbangan tertinggi nilai output, sumbangan keseluruhan keuntungan terbesar.

Pembungkusan kualiti pembungkusan kertas dalam beberapa tahun kebelakangan ini, industri pembungkusan kadbod China telah berkembang pesat. Khususnya, produk jenama dan produk eksport domestik dan asing di kadbod, keperluan kualiti kadbod dan percetakan semakin tinggi dan lebih tinggi, supaya mutu kualiti pembungkusan kertas terus meningkat.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan pertumbuhan ekonomi pesat, industri pembungkusan aluminium foil rokok telah berkembang pesat. Menurut jabatan perancangan, produk pembungkusan kertas dari tahun 2001 hingga 2005 dijangka mencapai 19 juta tan, dari 2006 hingga 2010 hingga 27 juta tan, dari 2011 hingga 2015 mencapai 36 juta tan.

China Pedagang untuk menggalakkan pembangunan Sejak tahun 2003, sesetengah syarikat asing optimis mengenai pasaran pembungkusan China, beberapa perniagaan tas kertas domestik yang bertujuan untuk memasarkan peluang, pelaburan dan pembangunan, dan mempromosikan skala pengeluaran, kualiti produk. 2004

Pada bulan Januari, Amerika Syarikat Shimei Fete Stone East Company mengumumkan bahawa rakannya AS International Jifeng Group pada mulanya mengenal pasti projek-projek pelaburan produk pembungkusan aluminium foil rokok di Xiamen, Fujian Tong Anxi taman industri makanan bandar. Syarikat itu memutuskan untuk menggunakan sepenuhnya sumber kertas kitar semula, penggunaan teknologi dipatenkan untuk membangunkan, menghasilkan dan menjual kertas pad dan pembungkusan lain untuk Rokok Kerajang Aluminum Rokok, dan reka bentuk hiasan pembungkusan, percetakan. Jumlah pelaburan projek berjumlah 12.5 juta dolar AS, dijangka akan beroperasi selepas akhir tahun. Boleh mencapai nilai output tahunan sebanyak 140 juta yuan.

Dari Januari hingga Ogos 2003, terdapat 20 projek yang diperkenalkan di Shengdong Economic Park, Inner Mongolia, China. Di antara mereka, projek pembungkusan kertas ialah Hebei Xianghe Gao Rokok Aluminium Foil Paper Products Co, Ltd yang ditubuhkan di Shengle Economic Park di Inner Mongolia, Gao Paper Co, Ltd, dengan jumlah pelaburan sebanyak 40 juta yuan, dengan output tahunan daripada 100 juta meter persegi karton pembungkusan; Chengdu, di luar percetakan warna Co., Ltd. yang ditubuhkan di Inner Mongolia Sheng kertas percetakan kantung terhad syarikat liabiliti, jumlah pelaburan 50 juta yuan, dengan pengeluaran tahunan sebanyak 50 juta meter persegi. Kedua-dua projek pelaburan, sangat menggalakkan perkembangan pesat industri kadbod Inner Mongolia.