Shanghai Bright Packaging Materials Co., Ltd
Rumah > Berita > Kandungan
Aplikasi Baru Pembungkusan Rokok Pembungkusan Rokok
- Jun 23, 2017 -

Aplikasi Baru Pembungkusan Rokok Pembungkusan Baru
Menurut pakar-pakar meramalkan bahawa pasaran filem pembungkusan rokok China akan terus mengekalkan momentum pertumbuhan pesat semasa. Pada tahun 2005, jumlah permintaan pasaran China untuk filem pembungkusan rokok akan melebihi 400,000 tan pada tahun 2010 akan mencapai 600,000 tan. Jika anda menganggap 15% daripada perkembangan faktor-faktor yang tidak seimbang, ia boleh mencapai 700,000 tan.

Double market space foil foil

Pakar meramalkan bahawa pada 2012 China akan memerlukan 230,000 tan double foil foil. Oleh itu, masih dapat meningkatkan kapasiti 3 hingga 5.000 hingga 40.000 ton dari kilang film pembungkus rokok sifar ganda. Walau bagaimanapun, data menunjukkan bahawa pembinaan kilang filem pembungkusan rokok sebanyak 22 unit, kapasiti pengeluaran sebanyak 120,000 tan, di mana kapasiti filem pembungkusan rokok dua kali ganda lebih daripada 60,000 tan. Menurut laporan, Henan Shenhuo Group di Shanghai 25,000 tan garisan pengeluaran dua gores foil akan dimasukkan ke dalam operasi pada separuh pertama tahun 2006; Jiangsu Daya Group untuk memperkenalkan kilang rolling pada suku keempat tahun ini, dipasang pada tahun berikutnya selepas pengeluaran, kapasiti pengeluaran dua kali ganda kipas boleh berganda Oleh itu, walaupun pembangunan kapasiti pengeluaran sifar dua kali ganda juga sangat terhad. Selain itu, kerana piawaian teknologi tinggi, bagi mana-mana pelabur berhati-hati untuk dipertimbangkan.

Prospek pembangunan foil gred tinggi

Walaupun pasaran filem pembungkusan rokok China berkembang dengan pesat, beberapa kelebihan bekalan produk, tetapi prestasi khas kerajang bermutu tinggi, terutamanya kebergantungan jangka panjang terhadap import kerajang bermutu tinggi masih layak untuk pembangunan. Filem pembungkusan rokok penyaman udara adalah penggunaan filem pembungkusan rokok terbesar di China, namun penyaman udara dengan filem pembungkusan rokok hidrofilik berteknologi tinggi, pasaran China terutamanya bergantung kepada import, harganya sangat mahal. Baru-baru ini syarikat Chunlan mengembangkan "filem pembungkusan rokok hidrofilik nano-organik" secara rasmi dimulakan, menyebabkan perhatian orang di dalam dan di luar industri. Institut Penyejuk Pusat Chunyu Dr. Xu mengatakan bahawa kos filem pembungkus rokok ini hanya separuh daripada bahan-bahan serupa Jepun, meningkatkan penghawa dingin, kecekapan penyejukan, penjimatan tenaga, perlindungan alam sekitar, memanjangkan hayat perkhidmatan penghawa dingin dan aspek lain yang luar biasa prestasi. Diharapkan pada tahun 2005, penggunaan filem pembungkusan rokok penghawa dingin akan mencapai 125,000 tan, di mana filem pembungkusan rokok hidrofilik adalah 100,000 tan, jurang domestik semasa adalah besar, prospek pasaran.

Pembungkusan filem pembungkusan rokok dengan ciri-ciri halangan tinggi, ringan, anti-UV, hayat suhu bilik dan kelebihan lain, supaya Filem Overwrapping Rokok dalam pelbagai aplikasi pembungkusan terus meningkat. Pada masa yang sama, pembungkusan produk yang berbeza pada pembungkusan Filem Rokok Berlebihan juga membuat tuntutan baru. Sebagai contoh, sesetengah produk memerlukan perlindungan UV pada masa yang sama, tetapi juga berharap bahawa beberapa gas khas boleh memasuki bungkusan, selektif melalui membran menjadi keperluan untuk membangunkan teknologi baru. Syarikat-syarikat asing telah membangunkan teknologi pembungkusan pembungkusan rokok baru, seperti pembungkusan pembungkusan, pembungkusan antibeku, pembungkusan anti pemeluwapan dan pembungkusan bahan pembungkusan lain.

Pembungkusan aplikasi baru yang patut diberi perhatian

Pembungkusan filem pembungkusan rokok dalam makanan, minuman, produk tenusu, ubat, produk elektronik dan bidang lain telah berkembang dengan pesat, telah menjadi sebahagian penting dalam bidang pembungkusan. Baru-baru ini, pasaran pembungkusan filem pembungkusan rokok, beberapa ciri baru yang patut diberi perhatian. Pelbagai pembungkusan novel tidak berkesudahan. Oleh kerana sifat-sifat unik filem pembungkus rokok, lekatan yang baik, rintangan haba, prestasi percetakan permukaan yang sangat baik dan kesan hiasan, reka bentuk pembungkusan bentuk yang lebih baik telah menjadi aplikasi pembungkusan rokok bagi ciri baru. Pembungkusan coklat, sebagai contoh, pembungkusan coklat biasa kami dengan persegi, jalur, bulat, berlian, bujur, jantung dan sebagainya. Di negara-negara asing, terdapat pengeluar untuk bermain penuh dengan imaginasi, coklat akan direka bentuk untuk Santa Claus, tokoh sejarah, semua jenis haiwan kecil comel, bentuk kartun, permukaan dan dihiasi dengan warna corak yang sepadan. Sama seperti reka bentuk terdapat banyak, seperti reka bentuk bentuk syiling emas, disertai dengan hiasan emas; terdapat pelbagai bentuk yang berbeza, seperti bola sepak, kereta, mainan dan sebagainya. Pembungkusan coklat seperti bentuk yang kaya, jika tiada pembungkusan filem pembungkusan rokok sukar dibayangkan. Pembungkusan makanan haiwan berkembang pesat. Dua atau tiga tahun lalu, pembungkusan makanan haiwan juga jarang menggunakan filem pembungkus rokok. Tetapi sejak dua tahun lalu pasaran Eropah, pasaran pembungkusan haiwan peliharaan telah berkembang pesat, telah menjadi pasaran pembungkusan filem pembungkusan rokok, sebahagian daripada pertumbuhan pesat. Pembungkusan makanan haiwan mempunyai beberapa keperluan khusus, seperti harapan terbuka untuk dapat disegel semula, boleh dipanaskan, segar, anti karat, kelembapan, dan lain-lain, membuat pembungkusan filem pembungkus rokok dalam bidang pembungkusan makanan haiwan kesayangan sebanyak. Kerajang bagi pihak tangki mula terbentuk. Pada masa lalu, sejumlah besar bahan aloi aluminium digunakan untuk pembungkusan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, terdapat satu pakej pembungkusan rokok bukan tin aluminium untuk mencapai jaminan kualiti yang sama. Selain itu, Filem Pembungkus Rokok sebagai pembungkusan luar, dengan berkesan memastikan bahawa kaleng menarik lokasi kesan debu-bukti, untuk mengelakkan pencemaran habuk, untuk mencapai standard keselamatan dan kesihatan. Pada masa yang sama, filem pembungkusan rokok mempunyai kesan penampilan yang unik, anda boleh mendapatkan penampilan yang lebih menarik.